28. 10. 2011.

Online Barcode Generator

Online Barcode Generator je sofisticirani besplatni web-orjentisani generator bar-kodova, baziran na Barcode Writer in Pure PostScript-u. Generisani kod se može download-owati u EPS, PNG i JPEG formatu, a podržni su: EAN, UPC, ISBN, ISMN, ISSN, GS1-128, SSCC-18, EAN-14, Code 39, Code 93, Italian Pharmacode, PZN, ITF-14, GS1 DataBar, Code 2 of 5, Code 11, Codablock F, Code 16K, Code 49, Codabar, Pharmacode, MSI, Plessey, Telepen, Channel Code, PosiCode, PDF417, MicroPDF417, Data Matrix, GS1 DataMatrix, QR Code, MaxiCode, Aztec Code, Code One, USPS Intelligent Mail, USPS POSTNET, USPS PLANET, RM4SCC, KIX, JapanPost, AusPost, GS1 Composite, HIBC, USPS FIM symbols, itd. Više o svemu tome kao i o dodatnim mogućnostima pogledajte matičnu stranu.

21. 10. 2011.

Online zabavno crtanje

3D Sketch Tool je neobičan alat koji koristi snagu HTML5 za izradu 3D crteža, tačnije on samo crtež pomera u 3D prostoru. No, u svakom slučaju ume da bude zabavno. Pogledajte-isprobajte Link1, Link2 direktno do crteža.

18. 10. 2011.

Naučite "slepo kucanje"

Key-Train Launched(Link1, Link2) je program koji će Vas na jednostavan način naučiti da "slepo" kucanje. U sebi sadrži dva nivoa Beginner i Pratice. Pored ove aplikacije možete izprobati i njoj srodne kao što je Klavaro, PingoS, KTouch, itd.

15. 10. 2011.

Brzo do fantastičnih crteža

Velocity Sketch Tool je jednostavan online HTML5 alat za skiciranje. Brzo, jednostavno će te nacrtati fantastične crteže, a pritom će te se i dobro zabaviti. Link

14. 10. 2011.

Online testiranje fonta

Izbor "pristojnog" fonta ume da bude težak i mukotrpan proces. Fontdragr će Vam sigurno olakšati muke, dovoljno je samo da prevučete font fajl na Vaš browser i pregledate font. Video uputstvo možete pogledati na matičnoj strani.

13. 10. 2011.

Stigao je Oneiric Ocelot

Novo izdanje Ubuntu-а 11.10 koje nosi ime "Oneiric Ocelot" od pre nekoliko sati je dostupno za preuzimanje. Iso fajl možete download-ovati sa matične strane ili sa nekog od mnogih torenta. Promo video spot možete pogledati na youtube-u.

Online Pattern generatori

Ove aplikacije (patern generatori) aplikacije maksimalno pojednostavljuju izradu pattern-a, danas ih je sve više i online. Nabrojaću samo neke od njih: Background Maker, BgPatterns, COLOURlovers, Dotted Backgrounds Generator, Tartan Maker, Stripe Generator, Striped Backgrounds, Pattern Cooler, Patternizer... Na Vama je da izaberete :).

6. 10. 2011.

Novi Wacomov Bamboo

Pre nekliko meseci Wacom je izbacio novu Bamboo seriju tabli za crtanje Connect, Capture i Create. Osim u obimu i izboru pratećeg software-a rezlike između njih su veoma male. Naime, Connect za razliku od preostale dve nije osetljiv na dodir, dok je Create krasi veća aktivna površina. Detalnjije o svemu tome možete pročitati na matičnim stranicama Connect, Capture i Create.

3. 10. 2011.

Inkling - novo od Wacoma

Iako sama ideja nije nova. Inkling će sigurno osvojiti srca svih onih koji u toku dana prave veliki broj beležaka, crteža i sl. Inkling se sastoji od Wacom hemiske olovke, bežičnog prijemnka i software-a (Sketch Manager Software). Maksimalna veličina papira je A4 (210 x 297 mm). Za više i detaljnije informaije pogledajte matični sajt ili video na youtube-u.